Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Welkom bij de Hyenas FC Youth

Op deze pagina lees je meer over de jeugd-tak van de Hyenas FC.  Gelijk naar de inschrijf pagina? Klik dan op de knop hieronder.

Wie zijn wij?

Hyenas FC is een nieuwe vereniging in de wijk Hoograven. Met ons jonge bestuur en vernieuwende ideeën zijn wij bezig om een stabiele vereniging in Utrecht te worden die niet meer weg te denken is uit de stad. De Hyenas staan voor een groepsgevoel. We strijden met z’n allen in de wedstrijd en na de wedstrijd. Een leuke pot voetbal, veel lachen en een gezellige 3e helft hoort er bij voor ons. Door onze gedrevenheid is de vereniging ontstaan en dit willen wij uitstralen als gehele club.

Hyenas FC bestuur wie zijn wij?

Jeugdafdeling

De jeugdafdeling van Hyenas FC is in volle bloei. Sinds de start van het seizoen 2022/2023 draaien onze jeugd teams op volle toeren mee in de KNVB competities. Met trots kunnen we zeggen dat onze jeugdopleiding het hoofd-klasse niveau in 1 seizoen heeft gehaald. De toewijding van de vereniging, trainers en ondersteunende ouders heeft zijn vruchten afgeworpen. De jeugdspelers worden begeleid door een team van ervaren en gepassioneerde trainers, die hen helpen hun talenten te ontwikkelen en hun vaardigheden te verbeteren

Hoe wordt het ingericht?

De jeugdopleiding van Hyenas FC is opgericht in samenwerking met Cleon Parami en Mimoun Hidraoui. De twee heren hebben jarenlange ervaring in de voetbalwereld en hebben zichzelf bewezen op het vlak van talentontwikkeling. Cleon en Mimoun hebben dan ook de verantwoordelijkheid over de selectieprocedure van Hyenas FC Youth en verzorgen de trainingen en begeleiding van de jeugdteams en trainers. 

Aangezien de jeugdopleiding is opgericht in het seizoen 2022/2023 zijn er nog flink wat stappen te zetten voordat wij een volledig bezette jeugdopleiding hebben voor alle leeftijden. Daarom hebben wij een groeiplan opgesteld waarin duidelijk wordt hoe wij de groei de komende jaren voor ons zien. Wij zijn in 2022 begonnen met de elftallen JO10-1 en JO11-1. Vanuit dit startpunt hebben wij besloten om de jeugd jaarlijks met één team aan te vullen aan de onderkant met een nieuwe JO10, JO9 of JO8. In de komende jaren hebben wij ook een aantal uitzonderingsjaren waarin wij de onderkant zullen aanvullen met twee teams waardoor in de toekomst ook ruimte is voor JO8 en JO9 teams. 

Hieronder een overzicht van hoe wij de groei van de opleiding voor ons zien, uiteraard kan dit in de komende jaren nog wat wijzigen:

Seizoen

Nieuwe teams

Aantal teams

2024/2025

+1 (JO10)

4

2025/2026

+2 (JO9 + JO10)

6

2026/2027

+1 (JO9)

7

2027/2028

+2 (JO8 + JO9)

9

2028/2029

+1 (JO8)

10

2029/2030

+1 (JO8)

11

Zoals hierboven te zien is, spelen wij vanaf het seizoen 2029/2030 met een jeugdopleiding vanaf JO8-1 t/m JO18-1. Dit is onze groeidoelstelling voor de komende jaren. In dit groeiplan wordt rekening gehouden met het feit dat er één elftal per leeftijdscategorie is. Wanneer dit staat, zullen er bij de juiste leeftijdscategorieën teams in de breedte bij komen. Vooral in de onderbouw. 

 

Selectiebeleid

De komende jaren zal de Hyenas FC jeugdopleiding alleen werken met een selectiebeleid, een doordachte keuze omdat ons groeimodel is gebaseerd op de volledige bezetting van alle leeftijden binnen de opleiding. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de kinderen kunnen spelen op het niveau dat bij hen past en laten we geen Utrechts talent verloren gaan. Wanneer wij dit niet zouden doen zullen binnen iedere leeftijdscategorie de niveauverschillen te groot worden en zal dit het plezier tegen gaan zitten. Is het een ander selectiebeleid dan bij andere verenigingen? Nee, zeker niet. Een selectiebeleid komt bij heel veel verenigingen die jeugdvoetbal aanbieden. Het struikelblok waar wij als groeiende vereniging tegenaan lopen is dat wij, wanneer blijkt dat een kind het niveau niet aan kan en dit zijn/haar plezier in de weg gaat zitten, wij nog geen alternatief in de breedte kunnen aanbieden en het in sommige gevallen dus een betere oplossing is om elders in een selectie/breedte team aan te sluiten voor het plezier en de ontwikkeling voor het kind. Iedereen is welkom op de selectiedagen om te kijken of het niveau bij het kind past. 

 

Training

Training vinden we bij Hyenas FC heel erg belangrijk. Wij willen daarom ook dat de kinderen 3x per week kunnen trainen. Zo kunnen wij ze op de beste manier opleiden en laten ontwikkelen. Naast de veldtraining proberen we de kinderen ook andere trainingen aan te bieden. Dit verschilt per jaar. Soms zijn het zaaltrainingen maar het kunnen ook vechtsport trainingen of jump-trainingen zijn. 
 
POP-gesprekken

Ieder seizoen hebben de kinderen en ouders POP-gesprekken met de trainers en teammanagers. In deze POP-gesprekken staat het kind en een positieve benadering centraal. Hierin worden zowel de voetbaltechnische als de sociale vaardigheden besproken en verder ontwikkeld. De gesprekken worden vastgelegd en bijgehouden in een mooi Hyena-rapport. Ook de ouders zijn onderdeel van het geheel. Zij zijn de belangrijkste schakel in de ontwikkeling van het kind, daarom zullen zij altijd meegenomen worden in gesprekken als deze. 

 

Toernooien

Toernooien zijn belangrijk. Het zorgt voor een goede saamhorigheid en het zijn daarnaast ook hele leerzame en leuke dagen voor de kinderen. Hyenas FC zorgt er voor dat de kinderen ieder jaar aan genoeg (betaalde en onbetaalde) toernooien mee doet waarin ze samen veel plezier kunnen maken en waar ze kunnen laten zien wat ze de afgelopen periode geleerd hebben. 
 

Kleding

Binnen de jeugdopleiding van Hyenas FC vinden wij het belangrijk dat de kinderen er uniform bijlopen. Dit creëert een eenheid en zo zorgen we er ook voor dat iedereen gelijk is. Daarom zal binnen de contributie altijd een basis-kledingpakket vallen voor de jeugdleden. Dit pakket bestaat uit de volgende kledingstukken: Wedstrijdtenue (incl. sokken), Trainingstenue (incl. sokken), Trainingspak en een tas. 

Deze kledingstukken zijn enkel en alleen in bruikleen. Ook de kleding die via sponsoring is verkregen is in bruikleen. Wanneer het kind elders gaat voetballen of wanneer het kind uit de kleding is gegroeid dienen alle spullen weer ingeleverd te worden bij de vereniging. Voor alle kledingstukken die niet worden ingeleverd zal achteraf een factuur voor worden gestuurd en zal het kind niet meer kunnen voetballen totdat alles is afgewikkeld. 

Contributie

De contributie voor de jeugd is dit seizoen vastgesteld op €300,- voor het seizoen 2024/2025. Alle bovenstaande elementen zijn onderdeel van deze contributie. Vanaf het seizoen 2024/2025 gaan wij onze contributie-inning laten verlopen via het bedrijf NIKKI. Zij hanteren een beleid waarin het bedrag in één keer kan worden overgemaakt of waarin er in termijnen kan worden overgemaakt. Wanneer de keuze valt op termijnen, dan zal het totaalbedrag iets hoger uitvallen. 
 

Stagemomenten, inschrijfmomenten & selectiedagen 2024/2025

Wij hanteren vaste data waarin spelers mogen stagelopen om eventueel aan te sluiten bij één van de teams van Hyenas FC. Daarnaast hebben we ook vaste inschrijfmomenten die we ieder seizoen vaststellen. Hieronder een tabel met de data voor aankomend seizoen: 

Type

Data

Stagemomenten winter & voorjaar

 Nader te bepalen

Selectiedagen 2024/2025

 Nader te bepalen

Inschrijfmomenten

 Nader te bepalen

*Geef altijd aan bij de huidige club waar het kind speelt dat hij/zij meetraint met Hyenas FC. 

 

 

Het doel van Hyenas FC Youth

Het doel van de afdeling is talentontwikkeling in combinatie met plezier. De kinderen staan centraal en zij krijgen de volle aandacht om zichzelf te ontwikkelen op het gebied van voetbal en sociale vaardigheden. Door goed te kijken wat past binnen de verschillende groepen zal plezier een logisch gevolg zijn. Wij willen de gehele jeugdafdeling klaar stomen voor de volgende stap, dit kan in de toekomst bij het 1e elftal van Hyenas FC zijn of misschien nog wel wat stappen hoger. Uiteraard is dit nooit een garantie, wel is dit het doel van de afdeling. Het mag best gezegd worden: Wij willen de angstgegner van elke club worden! Op sportief gebied wel te verstaan.

Ouderparticipatie

Een Hyena is een groepsdier. Ze doen niets alleen en laten ook niemand alleen achter. Die lijn willen wij doortrekken binnen de vereniging. Dat betekent ook dat als je kind bij ons komt voetballen dat er verwacht wordt dat elke ouder zijn/haar steentje bijdraagt. Wij verwachten dat ouders betrokken zijn en graag aanwezig zijn bij wedstrijden, helpen op de club wanneer nodig, zorgen voor vervoer naar uitwedstrijden enzovoort. Hiermee bereiken we het groepsgevoel van een echte Hyena want samen staan we sterk!

Daarnaast zijn er een aantal regels waarvan wij als club willen dat deze worden gehandhaafd en dat er een sociale controle ontstaat onder de ouders, begeleiders en trainers zelf.

De 9 Hyena wetten voor ouders:

1. Plezier gaat boven presteren

Als ouder ben je misschien wel de belangrijkste factor als het gaat om het plezier van je kind. Focus je niet teveel op de prestatie. Zolang het plezier hoog is binnen de groep, komen de prestaties vanzelf.

2. Moedig aan, coach niet mee

Als Hyena’s weten we het maar al te goed, we zijn gretig! Maar niet iedereen kan de coach zijn. Hier zijn specifieke personen voor aangewezen en dat zijn de personen die mogen coachen. In plaats van je eigen gretigheid op je kind los te laten is het veel beter om ze positief aan te moedigen. Want we weten wat punt 1 ons vertelde, plezier zorgt uiteindelijk voor prestatie!

3. Moedig ieder kind aan

Als Hyena ben je nooit alleen, Jagen doen we immers samen. Zorg er als ouder dan ook voor dat alle hyena’s enthousiast worden van je positieve aanmoediging! Je zal zien dat dit werkt en dat het groepsgevoel tot leven komt binnen de lijnen maar ook buiten de lijnen!

4. Geef zelf het goede voorbeeld

Toen Hyena’s nog welpjes waren hebben ze het juiste voorbeeld gekregen van de ouders om op een juiste manier mee te kunnen doen in de groep. Als ouder verwachten wij dus het goede voorbeeld op de club. Soms zit het mee en soms zit het tegen, dat is voetbal. We laten spelbegeleiders, scheidsrechters, andere ouders en de trainers dus gewoon in hun waarde. Als ouder blijf je verstandig want iedereen weet het: voorbeeld doet volgen!

5. Kinderen zijn kinderen

Het wordt nog wel eens vergeten maar het gaat hier om kinderen. Hoe graag je als ouder ook wil dat je kind iets bereikt, hou het voor jezelf. Ondersteun ze en laat ze het spelletje volledig zelf beleven. Misschien verbazen ze je nog!

6. Blijf achter het hek

Dat Hyena’s fanatiekelingen zijn weten we allemaal. Maar soms is het beter om de echte jagers het werk te laten doen wanneer het nodig is. Blijf als ouder dus gewoon achter het hek staan tijdens een training of wedstrijd. We waarderen de gretigheid maar zo voorkom je verwarring bij de kinderen en kan er lekker door gevoetbald worden zonder afleiding!

7. Respect voor iedereen

Het gaat hier om punt 7 maar dit staat misschien wel bovenaan het lijstje. Respect! Hoe iemand ook presteert, waar iemand ook vandaan komt, wat iemands gewoontes ook zijn, we behandelen elkaar met respect. Deze les wordt ten alle tijden overgebracht op de kinderen en wij verwachten exact hetzelfde van de ouders. Iedereen is welkom wanneer respect de boventoon voert!

8. Hyena’s zijn we samen

Wist je dat Hyena’s in groepen leven van soms wel 80 dieren en dat ze elkaar allemaal kennen? Dat komt omdat ze iedereen betrekken bij de groep en dus super sociaal zijn! Dit zorgt ervoor dat het één van de beste jagers ter wereld zijn. Dit groepsgevoel creëren jullie als ouders ook door niemand over het hoofd te zien of over te slaan. Samen staan we sterk!

9. Heb zelf plezier

Niet geheel onbelangrijk. Geniet van de tijd die je bij de club hebt en zorg ervoor dat je deze tijd niet snel gaat vergeten! Want ook jullie plezier doet Hyenas FC goed!